Jazzfotografie Nieuwsblad

Gepubliceerd op 10 september 2007 om 21:20

Artikel Jazzfotografie op website nieuwsblad

WILRIJK - De volgende maanden kan u in het districtshuis van Wilrijk terecht voor een mooie fototentoonstelling. In het atrium hangen tien werken van Linda Vermeiren met als thema 'JAZZ'.

Linda is al van jongsaf liefhebber van jazz en die liefde gebruikt ze nu in haar tentoonstelling. 'Ik woon vlakbij het park waar Jazz Middelheim doorgaat en vorig jaar kreeg ik de toestemming om er foto's te nemen', vertelt Linda enthousiast. 'Muziek zit in mijn bloed dus dit was een fantastische kans die ik met beide handen heb aangegrepen.'

Het resultaat zijn persoonlijke portretten in stemmig zwart-wit waarin duidelijk de bevlogenheid en de intensiteit van de jazzmuzikanten naar voren treden. Op de vraag welke van de tien werken haar favoriet is, vindt Linda het antwoord moeilijk. 'Het zijn bij wijze van spreken allemaal mijn baby's en dan is kiezen moeilijk hé. Maar als ik er echt eentje moet uitpikken, dan is het die van Howard Johnson. Met hem heb ik een leuk contact gehad tijdens de opnames.'

Linda is zeker geen beginner op het gebied van fotografie. 'Toen ik klein was, zat ik al samen met mijn vader in de doka', vertelt ze. 'Ik ben altijd blijven fotograferen maar in 2005 heb ik er echt werk van gemaakt, dan heb ik mijn diploma fotografie behaald.' Ondertussen maakte ze reeksen over onder andere Ierland en het carnaval van Venetië. 'Ik heb ook twee keer deelgenomen aan het Fotografiecircuit in Vlaanderen', legt Linda uit. 'Toen werd mijn werk tijdens een reizende tentoonstelling voorgesteld in vijftien culturele centra in Vlaanderen.'

En stil zitten, daar gelooft de fotografe niet in. 'Voor mijn volgende project zou ik graag iets doen rond de mijnen', vertelt ze enthousiast. 'Ik zou graag terugblikken op het sluiten van de mijnen, wat er nu gebeurt met deze plekken en hoe de regio's zich hieraan hebben aangepast. Hiervoor ben ik nog op zoek naar Europese subsidies. Hopelijk komt dit snel in orde!'

De tentoonstelling werd geopend met een vernissage op donderdag 21 juni. Na een toespraak van districtsschepen voor cultuur Hans Ides zorgde niemand minder dan Paul Ambach, beter bekend als Boogie Boy, voor een muzikaal intermezzo.

'JAZZ' praktisch:
* Waar: districtshuis Wilrijk, Bist
* Wanneer: van maandag tot en met vrijdag, nog tot en met vrijdag 6 oktober
* Openingsuren: alle werkdagen tussen 9 en 15 uur, elke donderdag in juni, september en oktober tussen 17 en 19 uur
* Prijs: gratis
* Meer info: www.lindavermeiren.net

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.